recept: Keménylebbencs, Kifőzde
Keménylebbencs
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

50 dkg krumpli,
25 dkg csuszatészta,
25 dkg füstölt kolbász,
20 dkg füstölt húsos szalonna,
1 fej hagyma,
1 zöldpaprika, 1 paradicsom,
só, 1 ek pirospaprika



A szalonnát apró kockákra vágom és félig kiolvasztom. Világosbarnára pirítom rajta a tésztát, majd ezen megpirítom a kockára vágott hagymát is.
A tűzről levéve meghintem a paprikával, beledobom a felkockázott krumplit és a felkarikázott kolbászt, egyszer elkeverem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje.
Belekarikázom a zöldpaprikát és a paradicsomot, megsózom és kislángon, lefedve, puhára főzöm.
A főzés végefelé többször megkeverem.
Bográcsban készítve a legfinomabb.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Internetes gyűjtés.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2007.02.23. Utoljára frissítve: 2009.02.23.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 napja (2024-04-30 04:12:33 - 2.16)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez