Hozzávalók: |
Elkészítés: |
50 dkg krumpli, 25 dkg csuszatészta, 25 dkg füstölt kolbász, 20 dkg füstölt húsos szalonna, 1 fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, só, 1 ek pirospaprika |
A szalonnát apró kockákra vágom és félig kiolvasztom. Világosbarnára pirítom rajta a
tésztát, majd ezen megpirítom a kockára vágott hagymát is. A tűzről levéve meghintem a paprikával, beledobom a felkockázott krumplit és a felkarikázott kolbászt, egyszer elkeverem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Belekarikázom a zöldpaprikát és a paradicsomot, megsózom és kislángon, lefedve, puhára főzöm. A főzés végefelé többször megkeverem. Bográcsban készítve a legfinomabb. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |