recept: Konyhafőnök kedvence, Kifőzde
Konyhafőnök kedvence
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 szelet marhafelsál,
4 vékony szelet füstölt szalonna,
5 dkg apróra vágott füstölt szalonna,
3 db kövér, húsos zöldpaprika,
3 közepes paradicsom,
25 dkg gomba (champignon),
1 közepes fej vöröshagyma, kockára vágva,
2 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve,
75 dkg krumpli,
pirospaprika, só, bors




A hússzeleteket ki kell verni és megsózni, borsozni, majd kevés, nagyon forró zsíron hirtelen megsütni mindkét oldalát (2 percnél tovább ne süsd!). Ha elkészült, a húst szedd ki tányérra.
Ezután az apróra vágott szalonnát a hús zsírján megpirítod, rászórod a hagymát. Ha a hagyma üvegesre fonnyadt, a vékonyra felszeletelt gombát ráteszed, megsózod és kevergetve párolni kezded. Ha kezd levet engedni, elkeversz benne két teáskanál pirospaprikát, megborsozod és felöntöd a vörösborral. Fedő alatt még kb. 5 percet párold kis tűzön. Ha megvan, keverd bele a fokhagymát, sózd, borsozd meg és tedd félre.
A krumplit meghámozod, közepes kockákra vágod és kb. kétharmadát tedd bele egy tűzálló tálba. A legjobb egy máz nélküli agyagtál fedővel (római tál, römertopf, pataki tál).
Állítsd a krumpli közé a hússzeleteket. A hússzeletek közé tedd be a laskára vágott paprikát és a szalonnaszeleteket. Most öntsd rá az egészre egyenletesen a párolt gombát és fedd le a paradicsomból vágott karikákkal. Itt mindent külön meg kell sózni, a krumplit, paprikát és a paradicsomot is, különben édeskés ízük lesz.
Végül a maradék krumplit forgasd meg a gomba edényében, hogy egy kis szaftot szedjen magára és terítsd el egyenletesen a paradicsomkarikák tetején.
Lefedve, közepes forrón kb. másfél-két óra hosszat kell sütni.
Savanyúság, saláta jól megy hozzá.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: fejessaláta
 paradicsomsaláta
 káposztasaláta
 uborkasaláta

Forrás: Az újpesti Csülök vendéglőben ettem hasonlót először, ők még egy szelet májat is sütöttek bele. Sajnos ma már nagyon nem úgy csinálják...

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 1998.09.21. Utoljára frissítve: 2009.06.10.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-04-18 10:15:14 - 2.62)
Hozzászólások:

Sancho (2011-01-11 18:25:00):
Úgy is lehetne hívni, hogy tutikaja, nemtáposoknak... :D

Megjegyzés a recepthez