Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||
8 derék szelet marhahús, 3 paradicsom, 2 vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 10 dkg zeller, 10 dkg zöldborsó, 15 dkg gomba, 8 szelet füstölt szalonna, 5 dkg vaj, diónyi zsír, só, bors, zöldpetrezselyem |
A szalonnaszeleteket beirdaljuk, kevés zsíron kakastaréjt sütünk belőle. A szalonnát félretesszük, a zsírján a kiklopfolt, megsózott hússzeleteket hirtelen mindkét oldalán megsütjük. A hagymát a maradék pecsenyezsírban üvegesre pároljuk, rászórjuk a lehéjazott és feldarabolt paradicsomot, és a hússzeleteket ebben a mártásban (fedő alatt) puhára pároljuk. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, az apróra vágott petrezselyemmel vajban megpirítjuk, majd megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Tálaláskor ezekkel a pirított zöldségfélékkel szórjuk meg a mártással leöntött húst, szalmaburgonyával körítjük, és a kakastaréjokkal díszítjük. Fejessaláta adható hozzá savanyúságnak. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|