recept: Dankópecsenye, Kifőzde
Dankópecsenye
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

8 derék szelet marhahús,
3 paradicsom,
2 vöröshagyma,
2 sárgarépa,
1 fehérrépa,
10 dkg zeller,
10 dkg zöldborsó,
15 dkg gomba,
8 szelet füstölt szalonna,
5 dkg vaj, diónyi zsír,
só, bors,
zöldpetrezselyem



A szalonnaszeleteket beirdaljuk, kevés zsíron kakastaréjt sütünk belőle. A szalonnát félretesszük, a zsírján a kiklopfolt, megsózott hússzeleteket hirtelen mindkét oldalán megsütjük.
A hagymát a maradék pecsenyezsírban üvegesre pároljuk, rászórjuk a lehéjazott és feldarabolt paradicsomot, és a hússzeleteket ebben a mártásban (fedő alatt) puhára pároljuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, az apróra vágott petrezselyemmel vajban megpirítjuk, majd megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.
Tálaláskor ezekkel a pirított zöldségfélékkel szórjuk meg a mártással leöntött húst, szalmaburgonyával körítjük, és a kakastaréjokkal díszítjük. Fejessaláta adható hozzá savanyúságnak.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: szalmaburgonya
 fejessaláta
 uborkasaláta

Forrás: Internetes gyűjtés alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.20. Utoljára frissítve: 2009.02.20.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 23:52:35 - 1.84)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez