recept: Padlizsánkrém, Kifőzde
Padlizsánkrém
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

2 közepes padlizsán,
1 kis fej vöröshagyma,
4-5 gerezd fokhagyma,
fél csokor petrezselyem,
kb. 1 dl olivaolaj,
mustár, bors, só, fél citrom





A hagymát kis kockára vágva, kb. fél deci olivaolajon megfonnyasztjuk.
A padlizsánt apró kockákra vágjuk, és a hagymás olajon puhára pároljuk. Borssal, sóval, és a vékonyra szeletelt fokhagymával ízesítjük.
Miután a padlizsán teljesen megpuhult, összekeverjük egy evőkanál mustárral, a fél citrom reszelt héjával, pár csepp citromlével, a finomra vágott petrezselyemmel és még egyet rottyantunk rajta.
Ezután kis olajat keverünk bele, ha kell, még ízesítjük, és az egészet leturmixoljuk.
Hűtőben, jól lezárva hetekig is eláll, ha hagyják az éhes falánkok.
Pirítóssal önállóan is finom, de grillekhez az igazi.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: Ágicó padlizsánkrémje
 padlizsánkrém várnai módon
 majonézes padlizsánkrémm
 padlizsános zakuszka
 padlizsános ljutenica

Forrás: Ibi receptje, a ´schnell´ változat.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.19. Utoljára frissítve: 2009.08.27.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 22:11:06 - 1.77)
Hozzászólások:

Sancho (2010-08-29 10:57:00):
Szoktam tenni bele egy tojássárgát, s turmixolás közben adagolom az olajat bele, igy majdnem majonézes padlizsánkrém lesz.

Kifőzdés (2010-08-29 14:51:00):
Az már egy másik recept: katt ide

szanci (2011-06-06 13:46:00):
HHHmmmmmmm az egyik kedvencem,és én házi készítésű majonézel imádom. :)

Megjegyzés a recepthez