recept: Vadasmártás, Kifőzde
Vadasmártás
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kis fej vöröshagyma,
2 sárgarépa,
2 fehérrépa,
fél citrom,
2 ek kristálycukor,
1 babérlevél,
2 dl tejföl,
3 ek finomliszt,
3 ek olivaolaj, só, bors, pirospaprika



Az apróra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, majd rászórjuk a kristálycukrot és megbarnítjuk.
Ekkor rászórjuk a lereszelt répákat, megborsozzuk, megforgatjuk, majd meghintjük a liszttel és azzal is kevergetjük 2 percig.
Ezután meghintjük egy csipet pirospaprikával, ráöntjük a tejfölt, elkeverjük és felöntjük kb. 1 dl vízzel.
Hozzáadjuk a citrom levét és megreszelt héját, sóval, ecettel, cukorral ízesítjük, még forrhat egyet, és kész is.
Meleg sült vagy főtt húsokhoz adjuk, tésztával vagy knédlivel. Hidegen is nagyon finom, grillekhez kínálhatjuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: knédli

Forrás: Réges-régi szakácskönyvből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.19. Utoljára frissítve: 2009.02.19.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 napja (2024-04-30 18:22:30 - 2.75)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez