Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||
50-50 dkg marha- és sertéshús (ez utóbbi zsírosabb legyen), 1 fej fokhagyma, 1 csípőspaprika, 2 fej vöröshagyma, 1 tk bors, 5 tk porrátört csombor (borsikafű), 2 dl csontlé, 10 dkg borjú csontvelő, 3 ek. mustár, 1 ek. só, 1tk. szódabikarbóna |
Előző nap a húsokat kétszer ledaráljuk, összekeverjük a fűszerekkel, a csontlével és az apróra zúzott fokhagymával. Jól kidolgozzuk, majd 24 órára hűtőbe tesszük. A grillezés előtt vizes kézzel debreceni nagyságú kolbászkákat formázunk, majd a zsiradékkal bekent rácson ropogósra kisütjük. Friss, puha kenyérrel, nyers zöldségekkel és vadasmártással vagy cacikival kínáljuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JL - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése időigényes.
|
Birkahús nélkül nem is szabad készíteni, abból is félkiló jár bele.
Cö-cö. És ha a te feleséged se enné a birkát? :-) Így is csúcs, hidd el, majdnem kijött a szemem a gyönyörűségtől :-)
Na ez a gond... Akkor kecskehússal helyetesíteném... Nincs semmi mellékíze, csak a finom zamata.