recept: Mititei, Kifőzde
Mititei
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

50-50 dkg marha- és sertéshús (ez utóbbi zsírosabb legyen),
1 fej fokhagyma,
1 csípőspaprika,
2 fej vöröshagyma,
1 tk bors,
5 tk porrátört csombor (borsikafű),
2 dl csontlé,
10 dkg borjú csontvelő,
3 ek. mustár, 1 ek. só, 1tk. szódabikarbóna





Előző nap a húsokat kétszer ledaráljuk, összekeverjük a fűszerekkel, a csontlével és az apróra zúzott fokhagymával. Jól kidolgozzuk, majd 24 órára hűtőbe tesszük.
A grillezés előtt vizes kézzel debreceni nagyságú kolbászkákat formázunk, majd a zsiradékkal bekent rácson ropogósra kisütjük.
Friss, puha kenyérrel, nyers zöldségekkel és vadasmártással vagy cacikival kínáljuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JL - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése időigényes.


Kapcsolódó anyagok: vadasmártás
 Caciki (görögös)

Forrás: Román recept, Rain Pista bácsi segítségével.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.19. Utoljára frissítve: 2009.02.19.
Utolsó megtekintés: több, mint 19 órája (2024-05-02 13:40:05 - 2.04)
Hozzászólások:

Sancho (2011-01-06 16:27:00):
Birkahús nélkül nem is szabad készíteni, abból is félkiló jár bele.

Kifőzdés (2011-01-06 20:00:00):
Cö-cö. És ha a te feleséged se enné a birkát? :-) Így is csúcs, hidd el, majdnem kijött a szemem a gyönyörűségtől :-)

Sancho (2011-01-22 11:02:00):
Na ez a gond... Akkor kecskehússal helyetesíteném... Nincs semmi mellékíze, csak a finom zamata.

Megjegyzés a recepthez