recept: Tojáspörkölt, Kifőzde
Tojáspörkölt
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

12 keménytojás,
3 fej vöröshagyma (sok kell!),
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1-2 kávéskanál pirospaprika,
2 dl tejföl, 1 kávéskanál liszt,
2 dl húslé, 3 dkg zsír,
só, bors, pörköltkrém, pörköltkocka



A hagymát kb. 0,5 cm-es kockára vágod és megfonnyasztod a zsíron. Ha kész, ráteszed a kis kockára vágott paprikát és paradicsomot, megszórod vékonyan borssal, és elkevered benne a pirospaprikát, majd felöntöd kevés húslével, pörköltkrémet és pörköltkockát adsz hozzá, és fedő alatt, kislángon kb. 30 percig párolod.
Ezután behabarod a tejföllel és a liszttel, jól elkevered, és ha felforrt, beleteszed a félbevágott tojásokat. Innen már nem szabad keverni, csak rázogatni; 5-10 percig főzöd még, és kész is. Ízlés szerint megsózod, és tálalhatod.
Leginkább főzelékekkel finom, de sürgős esetben megfelel csőtészta, csigatészta, tarhonya is.
Ha tésztával fogyasztjuk, savanyúságnak bármi megfelel, pl. nagyon finom uborkasalátával vagy céklasalátával.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: keménytojás
 tarhonya
 céklasaláta
 tojáspörkölt másképpen

Anyósomtól tanultam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2001.03.16. Utoljára frissítve: 2009.07.27.
Utolsó megtekintés: több, mint 14 órája (2017-10-18 05:53:29 - 2.64)
Hozzászólások:

Sancho (2011-04-30 09:06:00):
Nagyanyám készíti éppen így, most éppen jól jön, mert locsolás után a gyerek egy halom tojást hozott... Recycle...:-)

Kifőzdés (2011-05-01 22:00:00):
Nyugi, ez még a jobbik eset. Pár év múlva a tyúkokat hozza... :-)

Megjegyzés a recepthez