Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
12 keménytojás, 3 fej vöröshagyma (sok kell!), 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1-2 kávéskanál pirospaprika, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál liszt, 2 dl húslé, 3 dkg zsír, só, bors, pörköltkrém, pörköltkocka |
A hagymát kb. 0,5 cm-es kockára vágod és megfonnyasztod a zsíron. Ha kész, ráteszed a kis kockára vágott paprikát és paradicsomot, megszórod vékonyan borssal, és elkevered benne a pirospaprikát, majd felöntöd kevés húslével, pörköltkrémet és pörköltkockát adsz hozzá, és fedő alatt, kislángon kb. 30 percig párolod. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|
Nagyanyám készíti éppen így, most éppen jól jön, mert locsolás után a gyerek egy halom tojást hozott... Recycle...:-)
Nyugi, ez még a jobbik eset. Pár év múlva a tyúkokat hozza... :-)