recept: Becskei serpenyős, Kifőzde
Becskei serpenyős
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 derék szelet tarja,
60 dkg krumpli,
2 közepes fej vöröshagyma,
1 paprika, 1 paradicsom,
zsír, pirospaprika, bors, só, köménymag




A húst felszeletelve, kiverve, megsózva, vékonyan megborsozva forró zsíron süsd át alaposan mindkét oldalán, majd tedd félre.
A zsíron pirítsd meg a kockára vágott hagymát, hintsd meg pirospaprikával, öntsd fel 1 dl vízzel. Tedd bele a kockára vágott paradicsomot és paprikát, ízesítsd sóval, köménymaggal, majd tedd bele a kisütött hússzeleteket.
Öntsd fel annyi vízzel, amennyi a legfelső szeleteket is eléri, és fedő alatt párold fél óra hosszat, majdnem teljesen puhára. Közben az edényt rázogatni kell, esetleg a húsokat óvatosan átforgatni benne.
Ha a hús már majdnem kész, a cikkekre vágott krumplit ekkor kell beletenni és vízzel felönteni, hogy éppen csak ellepje, a legfelső krumplik ki is lóghatnak a léből. Félórás fővés után kész is.
Bármilyen savanyúság jól illik hozzá. Másnap sokkal finomabb.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: csalamádé
 savanyúkáposzta
 káposztasaláta

Forrás: Becskei magányomban készítettem, marhahús híján :-)

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.19. Utoljára frissítve: 2010.10.30.
Utolsó megtekintés: több, mint 4 órája (2024-04-25 09:00:28 - 4.47)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez