Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||
4 derék szelet tarja, 60 dkg krumpli, 2 közepes fej vöröshagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, zsír, pirospaprika, bors, só, köménymag |
A húst felszeletelve, kiverve, megsózva, vékonyan megborsozva forró zsíron süsd át alaposan mindkét oldalán, majd tedd félre.
A zsíron pirítsd meg a kockára vágott hagymát, hintsd meg pirospaprikával, öntsd fel 1 dl vízzel. Tedd bele a kockára vágott paradicsomot és paprikát, ízesítsd sóval, köménymaggal, majd tedd bele a kisütött hússzeleteket. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi a legfelső szeleteket is eléri, és fedő alatt párold fél óra hosszat, majdnem teljesen puhára. Közben az edényt rázogatni kell, esetleg a húsokat óvatosan átforgatni benne. Ha a hús már majdnem kész, a cikkekre vágott krumplit ekkor kell beletenni és vízzel felönteni, hogy éppen csak ellepje, a legfelső krumplik ki is lóghatnak a léből. Félórás fővés után kész is. Bármilyen savanyúság jól illik hozzá. Másnap sokkal finomabb. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|