recept: Tarhonya, Kifőzde
Tarhonya
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

tarhonya száraztészta (én az ´úttörőgombóc´ formájút szeretem legjobban),
só, zsír


Személyenként 8-10 dkg tarhonyát folyamatos kevergetés mellett süss 2 dkg forró zsíron sötétpirosra, majd öntsd fel kétszer annyi vízzel, sózd meg, és fedő alatt párold kislángon, míg a tarhonya megpuhul.
Pörköltfélékhez, lecsóhoz, tokányokhoz kiváló köret, de levesbetétnek is használjuk.
Én nem szeretem a morzsolt tarhonyát, csak az ún. ´úttörőgombócot´, jobban ízlik és szebb.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: pörkölt
 lecsó
 borsos tokány
 savanyú vetrece
 marhapörkölt

Így csinálom.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.07.30. Utoljára frissítve: 2009.07.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:49:23 - 1.74)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez