Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
tarhonya száraztészta (én az ´úttörőgombóc´ formájút szeretem legjobban), só, zsír |
Személyenként 8-10 dkg tarhonyát folyamatos kevergetés mellett süss 2 dkg forró zsíron sötétpirosra, majd öntsd fel kétszer annyi vízzel, sózd meg, és fedő alatt párold kislángon, míg a tarhonya megpuhul. Pörköltfélékhez, lecsóhoz, tokányokhoz kiváló köret, de levesbetétnek is használjuk. Én nem szeretem a morzsolt tarhonyát, csak az ún. ´úttörőgombócot´, jobban ízlik és szebb. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|