Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
1 sertéscsülök (kb. 1 kilós), 1 kg savanyú káposzta, 25 dkg tarkabab, 1 kisebb tojás nagyságú zsír, 3 evőkanál liszt, 1 kávékanál pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, só, 3 dl paradicsom ivólé |
A csülköt éles késsel megkaparjuk, megmossuk és kockára vágjuk, hideg vízben feltesszük főni, gyengén megsózzuk, és lefedve gyengén forraljuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JL - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése időigényes.
|
Ez nem semmi... Holnap ez lesz a kaja...
A csülköt kettévágom és egyszerre teszem oda főni a babbal és a hordóskáposztával teszek bele 1 fej vöröshagymát babérlevél 2db.-ot és adelikátot. Mikor készre főtt teszek rá vékony foghagymás rántást és összefőzöm . Tálaláskor kinek kinek izlés szerint tejföl
Én füstölt csülökkel szoktam készíteni, de azt előző éjszakára be kell áztatni, mert egyébként iszonyú sós lesz! Egy edényben főzök minden hozzávalót, és krumplit és vöröshagymát is teszek bele. Aztán ha puhára főtt, fokhagymás rántás 1 nagy db tejföl. Mi így szeretjük.