Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
5 dkg vaj, 1 tojássárgája, 1 tojás, 7 dkg finomliszt, 4 dkg reszelt trappista sajt, só, őrölt szerecsendió, fehérbors, petrezselyem |
A szobahőmérsékletű vajat egy csipetnyi sóval habosra keverjük, külön-külön belekeverjük a két tojássárgáját, fél csapott mokkáskanál szerecsendióval és egy csipet fehérborssal ízesítjük, és ismét habosra keverjük. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá keverjük, majd a liszttel és a sajttal együtt a vajas sárgájához dolgozzuk. Ebből a masszából vizezett kávéskanállal galuskákat szaggatunk a gyöngyöző levesbe és 5 percig kis lángon főzzük. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|
Az lenne a kérdésem hogy a hozzávalók listában 1tojássárgáját és 1tojást ír.Az elkészítésben pedig 2tojássárgáját.Az addig rendben van hogy a 2tojássárgáját külön külön adom hozzá.De akkor a fehérjéböl 1 kell csak?
Kedves Eszter (de szép neve van)! Igen, jól látja a dolgot, 2 sárgáját és egy fehérjét használunk fel. Tulajdonképpen másfél tojásról lenne szó, de ilyenkor inkább a kötőanyagot tartják meg, nem a fehérjét.