recept: Sajtgaluska, Kifőzde
Sajtgaluska
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

5 dkg vaj,
1 tojássárgája,
1 tojás,
7 dkg finomliszt,
4 dkg reszelt trappista sajt,
só, őrölt szerecsendió, fehérbors, petrezselyem


A szobahőmérsékletű vajat egy csipetnyi sóval habosra keverjük, külön-külön belekeverjük a két tojássárgáját, fél csapott mokkáskanál szerecsendióval és egy csipet fehérborssal ízesítjük, és ismét habosra keverjük.
A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá keverjük, majd a liszttel és a sajttal együtt a vajas sárgájához dolgozzuk.
Ebből a masszából vizezett kávéskanállal galuskákat szaggatunk a gyöngyöző levesbe és 5 percig kis lángon főzzük.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: sajtgaluska

Forrás: Vali néni mesélte.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.07.30. Utoljára frissítve: 2008.08.04.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 21:05:17 - 0.92)
Hozzászólások:

Eszter (2012-03-23 12:55:00):
Az lenne a kérdésem hogy a hozzávalók listában 1tojássárgáját és 1tojást ír.Az elkészítésben pedig 2tojássárgáját.Az addig rendben van hogy a 2tojássárgáját külön külön adom hozzá.De akkor a fehérjéböl 1 kell csak?

Kifőzdés (2012-03-23 22:51:00):
Kedves Eszter (de szép neve van)! Igen, jól látja a dolgot, 2 sárgáját és egy fehérjét használunk fel. Tulajdonképpen másfél tojásról lenne szó, de ilyenkor inkább a kötőanyagot tartják meg, nem a fehérjét.

Megjegyzés a recepthez