recept: Húsgombóc, Kifőzde
Húsgombóc
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

25 dkg levesben főtt hús,
2 tojás,
1 kis fej vöröshagyma,
5-8 dkg búzadara,
fél csomó petrezselyemzöld,
só, bors, ételízesítő


A húslevesből megmaradt főtt húsokat megdarálom, ízesítem borssal, ételízesítővel, finomra vágott petrezselyemzölddel, keményre, de nem törősre gyúrom nyers tojással, kevés reszelt vöröshagymával, búzadarával.
Vizes kézzel kis gombócokat formázok a masszából, majd forró vízben vagy húslevesben 3-4 perc alatt kifőzöm.
Fagyasztható is, ilyenkor kiengedés nélkül, 5-6 percig kell főzni. Sütve is finom.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Rózsa így csinálja.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2000.06.05. Utoljára frissítve: 2008.08.04.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 21:05:09 - 0.71)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez