recept: Gombapörkölt, Kifőzde
Gombapörkölt
(tejfölös gombapörkölt)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kg csiperkegomba,
2 nagyobb fej vöröshagyma,
1 húsos zöldpaprika,
1 paradicsom,
zsír, só, bors, pirospaprika



A gombát megmosom, megtisztítom és nagyobbacska darabokra felaprítom (a laskát hosszú vékony csíkokra vágom).
A hagymát megpucolom, megmosom, kockára vágom. Forró zsírban megfonnyasztom, ráteszem a gombát, picit megsózom, megborsozom és addig kevergetem-párolom, míg levet enged. Ekkor ráteszek két kk. pirospaprikát, elkeverem, és lefedve, kislángon párolom 10-15 percig (a laskát 30 percig). Közben felaprítom a paradicsomot és paprikát kb. 1 cm-es kis kockákra és azt is hozzáadom. A végén a fedőt leveszem, és megpróbálom elfőzni a levét.
Ha a lé már megfelelően besűrűsödött, ízesítem, forralom még egyet és kész is vagyunk.
Nokedlivel vagy kagylótésztával, csőtésztával kínálom, fejessalátával, uborkasalátával, vagy valami könnyed savanyúsággal. Egy kanál tejfölt is teszek a tetejére.
Finom, gyors, könnyű étel, vacsorára is prímán megfelel.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: pörkölt
 gombapaprikás
 nokedli
 uborkasaláta
 céklasaláta

Anyám receptje

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2001.03.16. Utoljára frissítve: 2010.01.02.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 22:52:26 - 1.75)
Hozzászólások:

Sancho (2010-12-16 09:22:00):
Rókagombából az igazi... Máris kiveszek egy csomagot a fagyasztóból!

Sancho (2010-12-16 18:44:00):
Sikeres lett... Megdobtam egy csepp gyömbérrel, meg petrezselyemzölddel...

Megjegyzés a recepthez