Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
2 tojás, búzadara, szódabikarbóna, só |
A tojásfehérjét kemény habbá verem késhegynyi szódabikarbónával, majd belekeverem a sárgáját is. Annyi búzadarát keverek hozzá, hogy nokedlitészta állagú legyen. Kevés sós forró vízbe (vagy húslevesbe) szaggatom kanállal, nem keverem, mert szétesik. Igen gyenge forrásban főzöm ki, nehogy a zubogás szétverje a galuskát. Igen gyenge, nagyon finom levesbetét, nagyon nehéz jól megcsinálni. Húsleves-félékbe előszeretettel használják, és jól illik is bele. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. PG - Profiknak ajánlott, de bátrabb fejlődők is megpróbálhatják. Elkészítése nem időigényes.
|