recept: Grízgaluska, Kifőzde
Grízgaluska
(Daragaluska, gríznokedli)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

2 tojás,
búzadara,
szódabikarbóna, só


A tojásfehérjét kemény habbá verem késhegynyi szódabikarbónával, majd belekeverem a sárgáját is.
Annyi búzadarát keverek hozzá, hogy nokedlitészta állagú legyen.
Kevés sós forró vízbe (vagy húslevesbe) szaggatom kanállal, nem keverem, mert szétesik. Igen gyenge forrásban főzöm ki, nehogy a zubogás szétverje a galuskát.
Igen gyenge, nagyon finom levesbetét, nagyon nehéz jól megcsinálni.
Húsleves-félékbe előszeretettel használják, és jól illik is bele.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

PG - Profiknak ajánlott, de bátrabb fejlődők is megpróbálhatják. Elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: daragaluska
 lúdgége tészta
 cérnametélt
 eperlevél
 tojáskocsonya

Forrás: Anyám csinálta zseniálisan.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2001.07.21. Utoljára frissítve: 2010.01.02.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 22:17:26 - 1.35)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez