Hozzávalók: |
Elkészítés: |
12 palacsintához: 4 dl tej 2 tojás 24 dkg rétesliszt zsír, só, cukor A töltelékhez: 4 dkg mazsola, fél deci rummal higítva 2 dkg cukrozott narancshéj, 18 dkg darált dió, 1 dl felforralt tejszín, 12 dkg porcukor, fahéj A mártáshoz: 3 dl tej, fél vaníliarúd, 3 tojás, 10 dkg normál étcsoki, 3 dkg porcukor, 5 dkg kakaópor, 1 dkg liszt, 1,5 dl tejszín, fél dl rum |
A palacsintatésztát összekeverjük, majd a szokott módon kisütjük a palacsintákat (ld. a recept alján a hivatkozást). 12 palacsintához tölteléket készítünk 4 dkg rumba áztatott mazsolából, 2 dkg hajszálvékony csíkokra felvágott cukrozott narancshéjból, 18 dkg darált dióból, 1 dl felforralt tejszínből 12 dkg porcukorral, leheletnyi fahéjból 1-2 perces főzéssel. Ha kissé lehűlt, elkeverünk benne 3 cl rumot és rákenjük a palacsintákra, majd felcsavarjuk, és meleg helyre félretesszük. A mártáshoz 2,5 dl tejet fél vaníliarúddal felforralunk, közben 10 dkg étcsokit felolvasztunk; ezután 3 tojás sárgáját 3 dkg cukorral, majd 5 dkg (nem instant, igazi!) kakaóporral, 1 dkg liszttel, féldeci hideg tejjel símára, habosra keverünk. Hozzávegyítjük a csokoládét, majd habverővel végzett gyors keverés mellett fokozatosan adagoljuk hozzá a forró tejet. Mérsékelt tűzön forráspontig hevítjük (forrnia nem szabad!), majd fokozatosan 1,5 dl tejszínből vert habhoz vegyítjük, végül fél deci rumot keverünk hozzá. A megtöltött palacsinták mindkét oldalát serpenyőben, vajon ropogósra pirítjuk, és előmelegített tűzálló tálra szedve, a forró mártással az utolsó pillanatban leöntve tálaljuk. Sajnos kevés helyen adják az eredeti előírások szerint, például lángoltatják, ami látványos ugyan, holott a hangsúly a töltelék és a csokimártás intenzív rumos ízén lenne. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. PK - Profiknak ajánlott, de bátrabb fejlődők is megpróbálhatják. Elkészítése közepesen időigényes. |