recept: Smarni, Kifőzde
Smarni
(császármorzsa)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

25 dkg rétesliszt,
25 dkg búzadara,
4 tojás, kb. 0,5 l tej,
10 dkg mazsola,
15 dkg vaj, kevés só,
15 dkg porcukor,
ribizlibefőtt vagy lekvár





Köznapibb nevén smarni, van ahol smórninak hívják, flancosabban: császármorzsa.
A lisztet és a darát a tejjel és megmosott, lecsepegtetett mazsolával összekeverem, és fél órát állni hagyom. Ezután belekeverem a tojássárgákat, majd 5-10 dkg porcukorral a habnak felvert tojásfehérjéket.
A masszát forró vajra öntöm, és folyamatos keverés mellett szilárd, kb. egybenmaradt, vagy fél dióbélnyi morzsákká sütöm a tésztát (nem egybesütöm és utólag óriáskockákra vagdalom, az ilyen a lusták büntetése).
Sok-sok ribizlibefőttel és porcukorral tálalom. Ribizlibefőtt helyett nem jó bármilyen gyümölcslekvár, az csak pótolja a ribizli hiányát - ezt mindenki pontosan tudja, aki ette már ribizlibefőttel. Esetleg eperdzsem, az inkább...

Egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom étel, bablevest, gulyáslevest vagy palóclevest követően kolosszális menüt alkot.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: bableves
 gulyásleves
 palócleves
 eperdzsem
 ribizlibefőtt

Forrás: Anyám receptje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2001.01.04. Utoljára frissítve: 2009.09.06.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 órája (2024-05-03 01:28:22 - 3.19)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez