Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
25 dkg rétesliszt, 25 dkg búzadara, 4 tojás, kb. 0,5 l tej, 10 dkg mazsola, 15 dkg vaj, kevés só, 15 dkg porcukor, ribizlibefőtt vagy lekvár |
Köznapibb nevén smarni, van ahol smórninak hívják, flancosabban: császármorzsa. A lisztet és a darát a tejjel és megmosott, lecsepegtetett mazsolával összekeverem, és fél órát állni hagyom. Ezután belekeverem a tojássárgákat, majd 5-10 dkg porcukorral a habnak felvert tojásfehérjéket. A masszát forró vajra öntöm, és folyamatos keverés mellett szilárd, kb. egybenmaradt, vagy fél dióbélnyi morzsákká sütöm a tésztát (nem egybesütöm és utólag óriáskockákra vagdalom, az ilyen a lusták büntetése). Sok-sok ribizlibefőttel és porcukorral tálalom. Ribizlibefőtt helyett nem jó bármilyen gyümölcslekvár, az csak pótolja a ribizli hiányát - ezt mindenki pontosan tudja, aki ette már ribizlibefőttel. Esetleg eperdzsem, az inkább... Egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom étel, bablevest, gulyáslevest vagy palóclevest követően kolosszális menüt alkot. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|