recept: Cukkínis pulykatekercs, Kifőzde
Cukkínis pulykatekercs
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

2 db. 20-25 cm hosszú zsenge cukkíni,
4 szelet pulyka- v. csirkemell,
8 szelet bacon (szeletelt),
4 szelet fústölt-főtt tarja,
1 dl tejföl,
1 dl savanykás fehérbor,
zsír, só, ételízesítő





A cukkíniket megmossuk, végeit levágjuk, és 8 vékony (2-3 mm) szeletet vágunk a közepéből. Ezeket vékonyan megszórjuk ételízesítővel, a megmaradt darabokat félretesszük.
A pulykamell szeleteket óvatosan kiverjük (úgy ´intézzük´, hogy hosszúkás alakúak legyenek) és megszórjuk ételízesítővel.
Két bacon szeletet lefektetünk szorosan egymás mellé, ráhelyezzük a húst és arra a két cukkíniszeletet, majd rátesszük a tarját és arra még két szelet cukkínit. Óvatosan, nem túl lazán feltekerjük és átszúrjuk hústűvel, hogy a tekercs ne tudjon szétnyílni sütéskor.
Az elkészített tekercseket bőven kizsírozott tűzálló edénybe állítjuk, aláöntjük a fehérbort, és forró (200 fokos) sütőben, lefedve sütjük 30 percig. Ezután fedél nélkül sütjük további 30 percig, arra ügyelve, hogy mindig legyen alatta kis víz vagy húslé, ami egyrészt puhít, másrészt megakadályozza, hogy a tekercsek alsó fele keményre süljön.
Tálaláskor ízlés szerint kevés tejföllel meglocsoljuk, krumplipürével, tört krumplival, rizibizivel, párolt zöldséggel körítjük.
Igen könnyű nyári étel, ami ráadásul elképesztően finom is.
Bármilyen saláta, savanyúság illik hozzá, de legjobb uborkasalátával.
Tévedem! Legjobb hidegen, saját zsírjával vékonyan megkent, friss-ropogós félbarna kenyérre szeletelve, savanyított gyufapaprikával...:-)

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: piroskrumpli
 rizibizi
 párolt zöldség
 uborkasaláta
 savanyú gyufapaprika

Forrás: Saját képzeletem szárnyán született :-)

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2000.07.21. Utoljára frissítve: 2011.03.26.
Utolsó megtekintés: több, mint 4 órája (2017-08-16 12:44:40 - 2.91)
Hozzászólások:

Niki (2012-04-30 13:27:00):
Amióta ezt megettük, a párom nem győzi mondogatni mennyire szeret...na EZ akkor jó recept! Isteni finom.

Megjegyzés a recepthez