Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
4 szép szelet karaj, 5 dkg liszt, zsiradék, só, fűszerek |
Mint a rántott húsnál, a husit megtisztítom, felszeletelem, kicsontozom, befűszerezem. Kevesebb sófélére van szükség, mert itt csak lisztben forgatjuk meg a húst, de azt viszont alaposan, jó vastagon legyen belisztezve. Sütéskor nem fog fröcskölni a lisztbevonat miatt, és nem enged ki annyi ízt és nedvességet. Finomabb a husi, ha nem pucéron sütjük. És rajta az a ropogós-piros bevonat, mmmm... Párolt rizs valamelyik variációját adhatjuk hozzá köretnek, savanyúságnak szinte minden jó, még az almakompót is. Én pl. nagyon szeretem leönteni a köretnek adott natúr rizst pár (5-6) kanálnyi lecsóval. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|