recept: Natúrszelet, Kifőzde
Natúrszelet
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 szép szelet karaj,
5 dkg liszt,
zsiradék, só, fűszerek



Mint a rántott húsnál, a husit megtisztítom, felszeletelem, kicsontozom, befűszerezem. Kevesebb sófélére van szükség, mert itt csak lisztben forgatjuk meg a húst, de azt viszont alaposan, jó vastagon legyen belisztezve.
Sütéskor nem fog fröcskölni a lisztbevonat miatt, és nem enged ki annyi ízt és nedvességet.
Finomabb a husi, ha nem pucéron sütjük. És rajta az a ropogós-piros bevonat, mmmm...
Párolt rizs valamelyik variációját adhatjuk hozzá köretnek, savanyúságnak szinte minden jó, még az almakompót is.
Én pl. nagyon szeretem leönteni a köretnek adott natúr rizst pár (5-6) kanálnyi lecsóval.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: rántott hús
 lecsó
 sáfrányos rizs
 kompót

Forrás: A szülői ház étrendjéből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.12.31. Utoljára frissítve: 2008.12.31.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 napja (2024-04-30 20:43:53 - 3.54)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez