Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
30 dkg marhahús (lábszár a legjobb), 2-3 sárgarépa, 2 fehérrépa, 25 dkg krumpli, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 2 fej vöröshagyma, 3 dkg zsír, 1 marék csipetke, pirospaprika, só, 1/2 mk. köménymag, gulyáskrém, pörköltkrém, 1 marhahúsleves-kocka, ételízesítő |
A hagymát kb. 0,5 cm-es kockákra vágva a zsíron megfonnyasztjuk, majd rátesszük a kb. 2,5 cm-es kockára vágott húst. Folyamatos kevergetés mellett addig pörköljük a húst, amíg levet nem enged, ekkor megszórjuk pirospaprikával és jól elkeverjük, majd felöntjük vízzel, de csak éppenhogy ellepje. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|
Egy igazi gulyáslevesnek ételízesítő, gulyáskrém nélkül is tökéletesnek kell lennie. Minek a sok hozzáadott tartósító, a kész fűszerek Ve... stb több mint 50% sótartalmát népszerűsíteni.
István, teljesen igazad van, de csak félig :-) Aki a napközi, menza, kolesz gyenge kajáján nőtt fel, hozzászokott az ízfokozókhoz annyira, hogy a rendes ételek ízét gyengébbnek érezze. De nem is az ízesítés a kérdés, hanem az adalékanyagok, a vegyszerek. Én is küzdök a vegeták ellen, lásd a saját készítésű gulyáskrémet, ételízesítőt, és lehet is kapni biovegetát...
Csatlakozok Istvánhoz, ez már-már csak egy 'tuningolt zacskósleves'. A jó gulyás még a bármilyen menzához szokott embernek is kiváló tud lenni a természetes és szükséges hozzávalóktól!! A titka a kiváló pörkölt, és a sok friss-finom zöldség. A többi meg megy (elfogy) magától...