recept: Sárgaborsóleves, Kifőzde
Sárgaborsóleves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

35 dkg sárgaborsó,
1 fej vöröshagyma,
1 marék csipetke,
füstölt szalonna bőre,
pirospaprika, só
3 dkg zsír


Az apró kockára vágott hagymát megfonnyasztom a zsíron, majd megfuttatom rajta a szalonnabőröket. Meghintem egy kávéskanál pirospaprikával, felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi és fedő alatt, kislángom főzöm kb. egy órát, míg félig megpuhul.
Ekkor beleteszem a kiválogatott, megmosott sárgaborsót, felöntöm vízzel, megsózom és addig főzöm, amíg a borsó kezd puhulni, szétmorzsolódni.
Ha elég sűrű a leves, nem mindig rántom be, azért teszek bele több borsót, hogy az sűrítse, úgy finomabb. De ha muszáj, világosbarna rántást csinálok hozzá egy csapott teáskanál pirospaprikával.
Ha kész, beleteszem a csipetkét, megfőzöm, és kész is a finom leves. Ha nincs kedvem a csipetkével bajlódni, kihagyom, és tálaláskor pirított kenyérkockát teszek a tetejére.
Borzasztóan szeretem, nagy kár, hogy a családban egyedül vagyok vele.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: rántás, habarás
 csipetke

Forrás: Anyám receptje

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2001.03.11. Utoljára frissítve: 2009.05.29.
Utolsó megtekintés: több, mint 4 napja (2024-04-29 13:37:56 - 0.93)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez