Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
50 dkg sertéstarja, 25 dkg füstölt szalonna, 25 dkg gomba, 2 kis fej vöröshagyma, bors, pirospaprika, só |
A húst megtisztítjuk, megmossuk és egyforma nagyságú érmécskéket vágunk belőle. A füstölt szalonnából is akkora vékony darabokat vágunk, mint a húsból. A hagymákat gerezdekre vágjuk. A gombát megtisztítjuk, tönkjét eltávolítjuk és a gombafejek belsejét megsózzuk, egy kevés törött borssal meghintjük. Amikor már minden anyagot előkészítettünk, négy egyforma részre elosztjuk, majd a gombával kezdve és befejezve, felváltva hurkapálcákra húzzuk. Ezután egyenletesen megsózzuk-megborsozzuk, megkenjük olajjal, és faszénparázson lassan készre sütjük, ügyelve, hogy közepe is megfelelően átsüljön. Sok zöldséggel, friss, ropogós héjú kenyérrel kínáljuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|