recept: Pljeszkavica, Kifőzde
Pljeszkavica
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1/2 kg sertés- és marhahús vegyesen,
3-4 fej hagyma,
3-4 ek. ásványvíz,
só, bors, csípős pirospaprika, olivaolaj


A megdarált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, az ásványvizet és az erõspaprikát, megsózzuk, megborsozzuk.
Centi vastagságú lapos pogácsákat formálunk belőle, majd roston megsütjük.
Sütés közben többször beecseteljük olivaolajjal.
Hagymával tálaljuk.

Pljeskavica macedon módon

A durvára darált húst megsózzuk, megborsozzuk, majd behűtjük 2-3 órára.
Ezután finom tárcsán átdaráljuk a hagymával együtt, majd jól eldolgozzuk, pogácsákat formálunk és kisütjük.

Georgi ´pljeszkavicája´ (vjesalica)

Tarjaszeleteket megkenünk olivaolajjal, beborsozzuk és finomra vágott hagymával rétegelve a hűtőben érleljük.
Másnap roston, mindkét oldalán, átfehéredésig sütjük.
Apróra vágott lila hagymás ljutenicával (ajvárral), hagymás babsalátával és ropogós csemege uborkával, nomeg testes, de száraz vörösborral finom.
A sertéstarja helyett nem megvetendő a báránykaraj sem.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: ljutenica
 hagymás babsaláta

Forrás: Kiss Árpád és Juhász Georgi jóvoltából.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.11.30. Utoljára frissítve: 2008.11.30.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-04-30 23:14:21 - 2.14)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez