recept: Gesztenyekrémleves, Kifőzde
Gesztenyekrémleves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

50 dkg héjas gesztenye,
2 evőkanál liszt,
1 tojássárgája,
5 dkg vaj,
2 dl tejszín,
1 dl édes fehérbor (muskotályos),
4 dkg cukor, só


A gesztenye héját hegyes késsel kereszt alakban bevágjuk. A héját, nem a kezedet!
Kuktába tesszük, felöntjük sós vízzel és puhára főzzük (kb. egy óra, de lehet több is, a gesztenyétől függően.
Ha megfőtt, meghámozzuk, krumplinyomóval pépesítjük.
Ezután vajat adunk hozzá és 2 percig pároljuk, majd meghintjük a liszttel, tovább kevergetjük, majd felöntjük a borral és egy pohár vízzel is. Cukrot adunk hozzá, felforraljuk, majd tojássárgájával elkevert tejszínnel besűrítjük.
Ízlés szerint őrölt fahéjjal fűszerezzük.
Csészékben tálaljuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JL - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése időigényes.



Forrás: Internetes gyűjtés alapján módosítottam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.07.30. Utoljára frissítve: 2008.08.04.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 12:07:07 - 1.23)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez