Hozzávalók: |
Elkészítés: |
50 dkg héjas gesztenye, 2 evőkanál liszt, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, 2 dl tejszín, 1 dl édes fehérbor (muskotályos), 4 dkg cukor, só |
A gesztenye héját hegyes késsel kereszt alakban bevágjuk. A héját, nem a kezedet! Kuktába tesszük, felöntjük sós vízzel és puhára főzzük (kb. egy óra, de lehet több is, a gesztenyétől függően. Ha megfőtt, meghámozzuk, krumplinyomóval pépesítjük. Ezután vajat adunk hozzá és 2 percig pároljuk, majd meghintjük a liszttel, tovább kevergetjük, majd felöntjük a borral és egy pohár vízzel is. Cukrot adunk hozzá, felforraljuk, majd tojássárgájával elkevert tejszínnel besűrítjük. Ízlés szerint őrölt fahéjjal fűszerezzük. Csészékben tálaljuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JL - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése időigényes. |