Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||
6 adaghoz: 50 dkg liszt, 3 tojás, só, víz, zsír |
A nokedlit bármilyen lisztből csinálhatjuk, de legjobb a finomliszt. Aki keményen szereti, tehet bele felesben réteslisztet is, aki cukorbeteg, tönkölylisztet használjon, teljes kiőrlésűt csak akkor, ha nem zavarja a szürkéslila nokedli látványa :-). A lisztet a tojással, sóval, és eleinte kevés, később finoman adagolt vízzel simára, csomómentesre keverem és állni hagyom 10-15 percet. Aki az apróbb nokedlit szereti, keverje hígabbra, aki keményebbet akar csinálni, verje ki, dagassza a tésztát jó hólyagosra. Ha kész a tészta, forró, zubogó vízbe (amelybe 2-3 kávéskanál sót és fél diónyi zsírt tettem) szaggatom nokedliszaggatóval. Leszűrve összekeverem egy diónyi zsírral, hogy ne ragadjon össze, és kóstolgatva megsózom. Legfőképpen pörköltekhez, tokányokhoz szeretem, de a tojásos nokedli sem utolsó. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|