recept: Nokedli, Kifőzde
Nokedli
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

6 adaghoz:
50 dkg liszt,
3 tojás,
só, víz, zsír



A nokedlit bármilyen lisztből csinálhatjuk, de legjobb a finomliszt. Aki keményen szereti, tehet bele felesben réteslisztet is, aki cukorbeteg, tönkölylisztet használjon, teljes kiőrlésűt csak akkor, ha nem zavarja a szürkéslila nokedli látványa :-).

A lisztet a tojással, sóval, és eleinte kevés, később finoman adagolt vízzel simára, csomómentesre keverem és állni hagyom 10-15 percet. Aki az apróbb nokedlit szereti, keverje hígabbra, aki keményebbet akar csinálni, verje ki, dagassza a tésztát jó hólyagosra.

Ha kész a tészta, forró, zubogó vízbe (amelybe 2-3 kávéskanál sót és fél diónyi zsírt tettem) szaggatom nokedliszaggatóval. Leszűrve összekeverem egy diónyi zsírral, hogy ne ragadjon össze, és kóstolgatva megsózom.

Legfőképpen pörköltekhez, tokányokhoz szeretem, de a tojásos nokedli sem utolsó.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: pörkölt
 tojásos nokedli

Forrás: Otthon így csináljuk.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2000.05.21. Utoljára frissítve: 2009.07.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 1 napja (2024-05-02 10:24:43 - 1.84)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez