recept: Cigánypecsenye, Kifőzde
Cigánypecsenye
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

8 szelet sertéstarja,
8 szelet füstölt szalonna,
4 gerezd fokhagyma,
2 ek. zsír,
2 ek olivaolaj,
1 fej vöröshagyma,
só, paprika, bors


A szalonnát (bőrével együtt) felszeleteljük, beirdaljuk, és kevés zsíron kakastaréjt sütünk belőle, és félretesszük. A zsírján a karikára vágott hagymát üvegesre pároljuk.
A fokhagymát sóban apróra törjük és kis csészében pár kanál olivaolajjal elkeverjük. (Ezt lehet előző este is, így jobban érnek az ízek.)
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, bekenjük az olajos fokhagymakrémmel, alaposan megfűszerezzük, és a hagymára fektetjük.
Sütőben vagy grillben ropogósra sütjük, majd tálalás előtt pirospaprikával meghintjük.
Hagymás tört krumplival tálaljuk, a kakastaréjjal díszítjük.
Savanyúságnak kovászos uborka kiválóan megfelel.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: Becskei vegyes grilltál
 lacipecsenye
 savanyú kosszarv-paprika
 péceli kocsissaláta
 kovászos uborka

Forrás: Internetről gyűjtött receptekből alakítottam ki.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.11.30. Utoljára frissítve: 2010.01.05.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 18:47:04 - 2.8)
Hozzászólások:

Kormos (2011-04-02 17:25:00):
Azután már zene nincs?

Kifőzdés (2011-04-03 12:50:00):
Háááát...Aki tart otthon egy jó kis népi zenekart, húzathatja. Én MP3-ban hallgatom :-)

Megjegyzés a recepthez