Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
8 szelet sertéstarja, 8 szelet füstölt szalonna, 4 gerezd fokhagyma, 2 ek. zsír, 2 ek olivaolaj, 1 fej vöröshagyma, só, paprika, bors |
A szalonnát (bőrével együtt) felszeleteljük, beirdaljuk, és kevés zsíron kakastaréjt sütünk belőle, és félretesszük. A zsírján a karikára vágott hagymát üvegesre pároljuk. A fokhagymát sóban apróra törjük és kis csészében pár kanál olivaolajjal elkeverjük. (Ezt lehet előző este is, így jobban érnek az ízek.) A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, bekenjük az olajos fokhagymakrémmel, alaposan megfűszerezzük, és a hagymára fektetjük. Sütőben vagy grillben ropogósra sütjük, majd tálalás előtt pirospaprikával meghintjük. Hagymás tört krumplival tálaljuk, a kakastaréjjal díszítjük. Savanyúságnak kovászos uborka kiválóan megfelel. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|
Azután már zene nincs?
Háááát...Aki tart otthon egy jó kis népi zenekart, húzathatja. Én MP3-ban hallgatom :-)