recept: Zöldbabfőzelék, Kifőzde
Zöldbabfőzelék
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

50 dkg zöldbab,
1 kis fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,
2 dkg zsír,
pirospaprika, só, liszt, cukor, citromlé




A hagyma felét lereszelem a fokhagymával együtt és lesózom, félreteszem.
A megtisztított, 2-3 cm darabokra vágott zöldbabot a hagyma másik felével felengedem vízzel, teszek bele 1 kávéskanál kristálycukrot és 2-3 kávéskanál ételízesítőt, és fedő alatt addig főzöm, míg megpuhul.
Ha a főzelék megfőtt, belekeverem a rántást:
forró zsíron zsemleszínűre pirítok 1-2 evőkanál lisztet, belekeverem a reszelt hagymát és fokhagymát. Folyamatosan keverem, míg a víz kisül belőle. Meghintem egy csipet pirospaprikával, majd elkeverem és azonnal felöntöm 2 dl tejföllel és jól elkeverem a tűzről lehúzva. Ha a rántást belekevertem a főzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon és leveszem a tűzről.
Ízlés szerint kevés citromlével ízesíthető. Feltétnek adhatunk hideg sült húst, tükörtojást, fasirtot, pörköltet, rántott párizsit.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: sülthús
 tükörtojás
 temesvári sertésborda
 zöldbableves

Forrás: Anyám receptje alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.11.30. Utoljára frissítve: 2009.12.10.
Utolsó megtekintés: több, mint 1 napja (2024-05-02 05:24:44 - 2.84)
Hozzászólások:

tim (2016-12-11 00:00:00):
Nagyon finom, házias és különleges recepteket lehet találni az oldalon. Már régóta főzőcskézem, de mióta megtaláltam azóta mindig átfutom, milyen apró ötletekkel lehet még különlegesebbé tenni az ételeket.

Megjegyzés a recepthez