recept: Galambleves, Kifőzde
Galambleves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

2 gyenge, fiatal galamb,
2 dkg zsír,
25 dkg leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller),
2 dkg liszt, fél citrom leve,
1 tojássárgája, só


A megtisztított galambokat négybe vágjuk, a 2 dkg zsíron gyengén megsózva, fedő alatt, saját levében félpuhára pároljuk.
Közben hozzáadjuk a felaprított leveszöldséget, zsírjára pirítjuk, és egy evőkanál liszttel meghintjük. Kettőt-hármat keverünk még rajta, majd vízzel felengedjük és fedő alatt, gyöngyöző forrással a húst puhára főzzük.
Ha kész, a tűzről levéve, belekeverjük a fél citrom levét és egy tojássárgáját.
Citromkarikákkal tálaljuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Internetes gyűjtés alapján módosítottam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.07.30. Utoljára frissítve: 2008.07.30.
Utolsó megtekintés: több, mint 9 órája (2024-05-02 22:35:07 - 1.26)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez