Hozzávalók: |
Elkészítés: |
2 gyenge, fiatal galamb, 2 dkg zsír, 25 dkg leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller), 2 dkg liszt, fél citrom leve, 1 tojássárgája, só |
A megtisztított galambokat négybe vágjuk, a 2 dkg zsíron gyengén megsózva, fedő alatt, saját levében félpuhára pároljuk. Közben hozzáadjuk a felaprított leveszöldséget, zsírjára pirítjuk, és egy evőkanál liszttel meghintjük. Kettőt-hármat keverünk még rajta, majd vízzel felengedjük és fedő alatt, gyöngyöző forrással a húst puhára főzzük. Ha kész, a tűzről levéve, belekeverjük a fél citrom levét és egy tojássárgáját. Citromkarikákkal tálaljuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes. |