recept: Sárgaborsó-főzelék, Kifőzde
Sárgaborsó-főzelék
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

35 dkg sárgaborsó,
1 kis fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
1-2 babérlevél,
füstölt szalonna bőre,
2 dkg zsír,
pirospaprika, liszt, só



A hagyma felét lereszelem a fokhagymával együtt és lesózom, félreteszem.
A sárgaborsót (amit kiválogattam, megmostam) a hagyma másik felével felengedem egy liter vízzel, beleteszem a szalonnabőrt és a babért, teszek bele egy késhegynyi szódabikarbónát, és fedő alatt addig főzöm, míg a borsó megpuhul (van, aki úgy szereti, hogy teljesen pépesre főzi).
Ha a főzelék megfőtt, belekeverem a rántást:
forró zsíron zsemleszínűre pirítok 1 evőkanál lisztet, belekeverem a reszelt hagymát és fokhagymát egy csipet pirospaprikával, majd felöntöm 2 dl hidegvízzel és jól elkeverem a tűzről lehúzva.
Ha a rántást belekevertem a főzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon, megsózom és leveszem a tűzről.
Feltétnek ízlés szerint adhatunk sült kolbászt, egy szép szelet jól átsütött füstölt tarját, sült húst, tükörtojást, fasirtot, pörköltet.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: sült kolbász
 pörkölt
 sülthús
 fasirt

Forrás: Anyám receptje alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2001.03.11. Utoljára frissítve: 2008.11.30.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 napja (2024-04-30 07:51:33 - 1.98)
Hozzászólások:

Niki (2011-12-05 13:21:00):
Már sokszor megfőztem (ezt is), olyan mintha a mama főzeléke lenne, annyira jó! Ha jó magyaros, hiteles receptre vágyom, akkor már évek óta ide nézek fel. Mindig van valami olyan ötlet, vagy adalék, amitől hazai lesz a vacsi vagy az ebéd. Köszi, hogy vagytok!

Kifőzdés (2011-12-05 14:53:54):
Köszi a dícséretet, ettől erősödik a Kifőzde! Bár egyedül vagyok, de azért igyexem lenni! :-))

Molnár Pál (2014-09-29 12:12:00):
Kitünő

Megjegyzés a recepthez