recept: Karalábéfőzelék, Kifőzde
Karalábéfőzelék
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

40 dkg hasábra vágott zsenge karalábé,
1 kis fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
2 dkg zsír,
pirospaprika, liszt, cukor, citromlé


A karalábét a zsíron megdinsztelt, kis kockára vágott hagymán félig puhára párolom, ezután felengedem egy liter vízzel, teszek bele 1-2 kávéskanál kristálycukrot, 2-3 kávéskanál ételízesítőt, és fedő alatt addig főzöm, míg megpuhul.
Ha a főzelék megfőtt, belekeverem a rántást: forró zsíron zsemleszínűre pirítok 1-2 evőkanál lisztet, belekeverek egy csipetnyi pirospaprikát, majd felöntöm 2 dl tejföllel és jól elkeverem a tűzről lehúzva. Ha a rántást belekevertem a főzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon és leveszem a tűzről.
Citromlével ízesíthető. Feltétnek adhatunk hideg sült húst, tükörtojást, fasirtot, pörköltet, rántott párizsit.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: sülthús
 tükörtojás
 rántott párizsi

Forrás: Anyám receptje alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.11.18. Utoljára frissítve: 2008.11.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 19:07:47 - 1.53)
Hozzászólások:

Sancho (2012-07-05 12:59:00):
Belefőzni egy pár gombócot is, kolbászhúsból, az a finom.

Megjegyzés a recepthez