recept: Cukkínifőzelék, Kifőzde
Cukkínifőzelék
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

50 dkg gyalult cukkíni,
1 kis fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
1 dl tejföl,
2 dkg zsír,
pirospaprika, liszt, cukor, citromlé, egy csokor finom kapor



A hagyma felét lereszelem a fokhagymával együtt és lesózom, félreteszem.
A cukkínit a hagyma másik felével felengedem annyi vízzel, hogy csak félig lepje el, teszek bele 2-3 kávéskanál kristálycukrot, egy csokor kaprot egészben és 2-3 kávéskanál ételízesítőt, és fedő alatt addig főzöm, míg megpuhul. Vigyázat, ez csak 5-10 perc!
Ha a főzelék megfőtt, belekeverem a rántást: forró zsíron zsemleszínűre pirítok 1-2 evőkanál lisztet, belekeverem a reszelt hagymát és fokhagymát egy csipet pirospaprikával, majd felöntöm 2 dl tejföllel és jól elkeverem a tűzről lehúzva.
Ha a rántást belekevertem a főzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon és leveszem a tűzről, kiveszem a csokor kaprot, meghintem vágott kaporral, és teszek bele egy kevés citromlét.
Íze nagyon hasonlít a tökfőzelékre. Feltétnek ízlés szerint adhatunk sült kolbászt, hideg sült húst, tükörtojást, fasirtot, pörköltet.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: sülthús
 tükörtojás
 fasirt
 pörkölt
  cikk a blogon

Forrás: Anyósom receptje alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.11.16. Utoljára frissítve: 2013.07.29.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 napja (2024-04-30 08:12:04 - 1.7)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez