recept: Virslisaláta, Kifőzde
Virslisaláta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4-5 virsli,
2-3 közepes krumpli,
2 szál sárgarépa,
2 marék zöldborsó,
1 kis fej vöröshagyma,
1 dl majonéz, 1 dl tejföl,
ételízesítő, mustár, őrölt bors, só, fél citrom reszelt héja és leve



A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, 1 cm-es kockára vágjuk és annyi ételízesítős vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni a következő sorrendben: sárgarépa, krumpli, zöldborsó. (Akkor tesszük a vízbe a következő zöldséget, ha félig megfőtt, ami már benne van.)
Ha a zöldségek megfőttek, 1 percre a karikára vágott virslit is beletesszük, aztán leszűrjük, langyosra hűtjük és összekeverjük az apró kockára vágott, lesózott hagymával.
Ráöntjük a tejfölt és majonézt, elkeverjük, majd ízesítjük sóval, borssal, citromlével és citromhéjjal.
Teljesen hidegen tálaljuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: majonéz

Forrás: Feleségem receptje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.11.16. Utoljára frissítve: 2008.11.16.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 napja (2024-04-29 23:11:44 - 1.9)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez