Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
4-5 virsli, 2-3 közepes krumpli, 2 szál sárgarépa, 2 marék zöldborsó, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl majonéz, 1 dl tejföl, ételízesítő, mustár, őrölt bors, só, fél citrom reszelt héja és leve |
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, 1 cm-es kockára vágjuk és annyi ételízesítős vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni a következő sorrendben: sárgarépa, krumpli, zöldborsó. (Akkor tesszük a vízbe a következő zöldséget, ha félig megfőtt, ami már benne van.) Ha a zöldségek megfőttek, 1 percre a karikára vágott virslit is beletesszük, aztán leszűrjük, langyosra hűtjük és összekeverjük az apró kockára vágott, lesózott hagymával. Ráöntjük a tejfölt és majonézt, elkeverjük, majd ízesítjük sóval, borssal, citromlével és citromhéjjal. Teljesen hidegen tálaljuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|