recept: Töpörtyűkrém, Kifőzde
Töpörtyűkrém
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

25 dkg friss töpörtyű,
1 kis fej vöröshagyma,
őrölt bors, só,
1 ek mustár,
2-3 főtt tojás




A töpörtyűt és a tojásokat ledaráljuk, összekeverjük a mustárral, az apróra vágott hagymával, sózzuk, alaposan megborsozzuk.
Legalább 2-3 óra hosszat hűvös helyen érleljük, majd kenyérre kenve megkóstoljuk és ízesítjük, ha még szükséges.
Friss, ropogós héjú, selymes bélésű félbarna kenyérrel, paprikával, paradicsommal isteni.
Legfinomabb házi töpörtyűből.

Tápanyagtartalom 10 dkg töpörtyűkrémben: 472 kCal (11g fehérje, 46g zsír, 1g szénhidrát).



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: töpörtyű
 tepertős pogácsa
 csülökpástétom
 sonkás pástétom
 tatárbifsztek

Forrás: Anyám így csinálta.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.11.16. Utoljára frissítve: 2008.11.16.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 22:14:56 - 2.92)
Hozzászólások:

Sancho (2011-09-03 15:25:00):
Most olvasztottam ki 4 kiló oldalszalonnát, lett töpörtyű is, sok. Ez lett a sorsa. Úgy kell neki, ha belemászott a fazékba!

liza (2011-11-03 11:28:00):
olcso finomsag gyerekekek kedvence

Megjegyzés a recepthez