recept: Tatárbifsztek, Kifőzde
Tatárbifsztek
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

Személyenként
10-15 dkg marhabélszín,
1 tojássárgája,
2-3 dkg vaj,
1 gerezd fokhagyma sóban törve,
kis vöröshagyma fele megreszelve,
pirospaprika, bors, mustár, ketchup, só



A tatárbifszteket - leginkább vendégek számára - kétféleképpen készíthetjük; előre bekeverve vagy helyben, mindenki ízlésének megfelelően saját magának keveri be.
Ez utóbbi esetben is be kell pácolni a húst, amit hártyáitól és minden fehér színű szerkentyűtől meg kell szabadítanunk és kockára vágnunk.
A bélszínen kívül alkalmas hús a marhafelsál, de ezzel több a munka.
A kockára vágott húst 1-2 dl olajjal, kevés borssal, mustárral jól összekeverjük és lezárt edényben egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap a páctól alaposan leitatjuk és kislyukú húsdarálón megdaráljuk (a felsált kétszer-háromszor kell).
Ha a vendégekre bízzuk a bekeverést, nincs egyéb dolgunk, mint porciózni kis tányérkákra, és pihenni, míg megjönnek. De biztosabb és - takarítás szempontjából okosabb is -, ha előre bekeverjük.
Pirítóskenyeret adjunk hozzá, meg jó sok zöldséget.
Mindenképpen kérjünk kölcsön minden pirítóssütőt, amit csak meg tudunk szerezni, mert rengeteg pirítós fogy hozzá, nem győzzük sütni.
Vigyázzunk vele, laktató és nehéz étel, nem mindenki ehet meg belőle annyit, mint szeretne.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: húspástétom
 sonkás pástétom
 csülökpástétom
 töpörtyűkrém
 tojáspástétom

Forrás: Sok buli tapasztalatából, nomeg a régi Erzsébet vendéglő repertoárjából.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.11.16. Utoljára frissítve: 2008.12.27.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 22:58:38 - 3.94)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez