recept: Zöldfűszervaj, Kifőzde
Zöldfűszervaj
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

10 dkg vaj,
1-1 evőkanálnyi apróra vágott
   snidling,
   kapor,
   bazsalikom,
   petrezselyem,
só, őrölt bors



A vajat dolgozzunk össze a friss zöldfűszerekkel, például metélőhagymával (snidling), kaporral, bazsalikommal vagy petrezselyemmel.
Mindegyikből 1-1 csokorral vegyünk, és vágjuk nagyon apróra. Ezután sóval, őrölt borssal, fűszerekkel ízesítve habosra keverjük.
A keverést pl. üvegtálban, fakanállal végezhetjük, de ha van botmixerünk, kevesebb fáradsággal, rövidebb idő alatt elkészülhetünk.
Formálhatunk belőle hengert, csillagokat, jégkockatartóba töltve kockákat is, a rudakat alufóliába vagy folpackba csomagolva tegyük a mélyhűtőbe.
Az apró csillagokat nyomózsákból zsírpapírral bélelt tálcára nyomjuk, és ezen fagyasztjuk meg. A fagyos fűszervajkockákat és -csillagokat nejlonzacskóban tárolhatjuk a mélyhűtőben.
Felhasználás: hidegtálakhoz, töltelék gyanánt sültekhez, vagy egyszerűen pirítósra kenve.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Hölgyvilág recept.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.11.15. Utoljára frissítve: 2008.11.15.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:05:28 - 1.33)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez