Hozzávalók: |
Elkészítés: |
10 dkg vaj, 1-1 evőkanálnyi apróra vágott snidling, kapor, bazsalikom, petrezselyem, só, őrölt bors |
A vajat dolgozzunk össze a friss zöldfűszerekkel, például metélőhagymával (snidling), kaporral, bazsalikommal vagy petrezselyemmel. Mindegyikből 1-1 csokorral vegyünk, és vágjuk nagyon apróra. Ezután sóval, őrölt borssal, fűszerekkel ízesítve habosra keverjük. A keverést pl. üvegtálban, fakanállal végezhetjük, de ha van botmixerünk, kevesebb fáradsággal, rövidebb idő alatt elkészülhetünk. Formálhatunk belőle hengert, csillagokat, jégkockatartóba töltve kockákat is, a rudakat alufóliába vagy folpackba csomagolva tegyük a mélyhűtőbe. Az apró csillagokat nyomózsákból zsírpapírral bélelt tálcára nyomjuk, és ezen fagyasztjuk meg. A fagyos fűszervajkockákat és -csillagokat nejlonzacskóban tárolhatjuk a mélyhűtőben. Felhasználás: hidegtálakhoz, töltelék gyanánt sültekhez, vagy egyszerűen pirítósra kenve. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |