recept: Lágytojás, Kifőzde
Lágytojás
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

személyenként 1-2 tojás


A tojásokat meleg vízben óvatosan tisztára sikáljuk és sós hideg vízben feltesszük főni.
Ha felforrt, kisebb lángot állítsunk be, hogy ne zubogva főjön, de ne is csendesen. Főzzük 2-3-4 percig, majd folyóvíz alatt hűtsük le hidegre.
A lényege az, hogy csak a fehérje fő meg, a sárgája folyékony marad. Ezért nem könnyű az elkészítése, kísérletezni kell az idővel a kifogástalan eredményhez. Még szerencse, hogy az elvetélt kísérlet eredménye is ehető, sőt finom.
Ha nincs tojástartó állványunk, tegyük a kész lágytojást a hegyesebbik végével fölfelé egy kis pálinkás pohárba, és éles késsel ütögessük meg körbe-körbe, hogy berepedjen a héja kupola alakban. Ha ez megvan, óvatosan leemeljük-lebontjuk a héját, és a késsel levágjuk a tetejét.
Ezt mindjárt meg is kóstolhatjuk, majd a tojás belsejét megsózzuk, és kikanalazzuk. Pirítóst, friss, puha bélű, ropogós héjú kenyeret együnk hozzá.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FG - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése nem időigényes.



Forrás: Ezt mindenki ismeri, nem? ;-

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.11.15. Utoljára frissítve: 2008.11.15.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 19:40:35 - 1.21)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez