Hozzávalók: |
Elkészítés: |
személyenként 1-2 tojás
|
A tojásokat meleg vízben óvatosan tisztára sikáljuk és sós hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, kisebb lángot állítsunk be, hogy ne zubogva főjön, de ne is csendesen. Főzzük 2-3-4 percig, majd folyóvíz alatt hűtsük le hidegre. A lényege az, hogy csak a fehérje fő meg, a sárgája folyékony marad. Ezért nem könnyű az elkészítése, kísérletezni kell az idővel a kifogástalan eredményhez. Még szerencse, hogy az elvetélt kísérlet eredménye is ehető, sőt finom. Ha nincs tojástartó állványunk, tegyük a kész lágytojást a hegyesebbik végével fölfelé egy kis pálinkás pohárba, és éles késsel ütögessük meg körbe-körbe, hogy berepedjen a héja kupola alakban. Ha ez megvan, óvatosan leemeljük-lebontjuk a héját, és a késsel levágjuk a tetejét. Ezt mindjárt meg is kóstolhatjuk, majd a tojás belsejét megsózzuk, és kikanalazzuk. Pirítóst, friss, puha bélű, ropogós héjú kenyeret együnk hozzá. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. FG - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése nem időigényes. |