recept: Keménytojás, Kifőzde
Keménytojás
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

személyenként 2-4 tojás



A tojásokat meleg vízben óvatosan tisztára sikáljuk és sós hideg vízben feltesszük főni.
Ha felforrt, kisebb lángot állítsunk be, hogy ne zubogva főjön, de ne is csendesen. Főzzük 6-7-8 percig, majd folyóvíz alatt hűtsük le hidegre.
A lényege az, hogy teljesen átfő a tojás, a sárgája is kikeményszik. (Bár én szeretem, ha a sárgája legbelül kicsit ´csatakos´ marad.)
Héjában még meleg időben is eláll 3-4 napig akkor is, ha nem tesszük hűtőbe. (Bár az csak véletlenül fordulhat elő, hogy valaki elmegy egy főtt tojás mellett és nem kapja be.)
Hidegtálakhoz, főzelékekhez feltétnek használjuk, sok étel fontos alkotóeleme, de még pörköltöt is csinálnak belőle. És pl. sülthúszsíros kenyérre szeletelve... mmm...

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Ezt mindenki ismeri, nem? Kép: Oszibácsi.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.11.15. Utoljára frissítve: 2008.11.16.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 19:33:18 - 1.8)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez