recept: Spenót, Kifőzde
Spenót
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kg spenót,
4 dl tej,
2 dl tejföl,
2 vizes zsemle,
1 kis fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 dkg zsír, cukor, ételízesítő





A spenótleveleket megmosom, és kis darabokra tépkedem (a szárakat eldobom).
A hagymát és fokhagymát lereszelem, és forró zsírban a spenóttal együtt megforgatom párszor.
Ekkor belemorzsolom a tejben puhára áztatott és kinyomkodott zsemléket, belekeverem a tejfölt, és beleteszek 5-10 kávéskanál kristálycukrot, 2-3 kávéskanál ételízesítőt, és felöntöm a tejjel.
Hagyom, hogy még egyet forrjon és kész is, leveszem a tűzről.
Feltétnek tükörtojás vagy keménytojás adható hozzá. Anyám bundás zsemlével adta.
Zsír helyett vajon megpárolva, zsemle nélkül, egész pici tejjel pompás mártást kapunk, ami kiváló száraz sültek mellé köretnek.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: tükörtojás
 keménytojás
 bundás zsemle

Forrás: Feleségem csinálja a legjobban.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.11.15. Utoljára frissítve: 2009.05.10.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 19:08:10 - 2.41)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez