Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
20 dkg juhtúró, 10 dkg vaj, 1 csokor snidling vagy újhagyma zöldje, só, pirospaprika, köménymag |
Megvárom, míg a juhtúró és a vaj felmelegszik szobahőmérsékletre, majd jól összekeverem az apróra vágott snidlinggel, 1-2 teáskanál pirospaprikával, 1 csipetnyi egész köménnyel. Ha kell, sózom. Vannak akik furfangosan elbonyolítják, mindenféle csodaszereket tesznek bele, azoknak azt mondom: körözöttből (is) a legegyszerűbb a legjobb. Friss, puha félbarna kenyérre kenve fogyasztom (nagy tételben!), de sajttésztába tekerve, TV-paprikába (vagy hegyes erős zöld paprikába) töltve is zseniális. Van aki tehéntúróból szereti, az tegyen bele egy evőkanálnyi finom mustárt is. De legjobb a bryndza. Aki lágyabban szereti, tehet bele 10 dkg füstölt krémsajtot. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|