recept: Körözött, Kifőzde
Körözött
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

20 dkg juhtúró,
10 dkg vaj,
1 csokor snidling vagy újhagyma zöldje,
só, pirospaprika, köménymag



Megvárom, míg a juhtúró és a vaj felmelegszik szobahőmérsékletre, majd jól összekeverem az apróra vágott snidlinggel, 1-2 teáskanál pirospaprikával, 1 csipetnyi egész köménnyel. Ha kell, sózom.
Vannak akik furfangosan elbonyolítják, mindenféle csodaszereket tesznek bele, azoknak azt mondom: körözöttből (is) a legegyszerűbb a legjobb.
Friss, puha félbarna kenyérre kenve fogyasztom (nagy tételben!), de sajttésztába tekerve, TV-paprikába (vagy hegyes erős zöld paprikába) töltve is zseniális.
Van aki tehéntúróból szereti, az tegyen bele egy evőkanálnyi finom mustárt is. De legjobb a bryndza. Aki lágyabban szereti, tehet bele 10 dkg füstölt krémsajtot.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: Földi Jani juhtúrója
 tojáspástétom
 sonkás pástétom
 töpörtyűkrém
 tatárbifsztek

Forrás: Mi így szeretjük.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.10.31. Utoljára frissítve: 2009.07.14.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 19:40:32 - 1.75)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez