recept: Fokhagyma-krémleves, Kifőzde
Fokhagyma-krémleves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1-2 fej fokhagyma,
2 evőkanál liszt,
5 dkg vaj,
2 dl tejföl,
2 zsemle,
5 dkg sajt,
petrezselyem zöldje,
őrölt fehérbors,
őrölt gyömbér,
só vagy ételízesítő


A felolvasztott vajból és a lisztből készíts világos rántást, majd add hozzá a sóval péppé zúzott fokhagymát. Engedd fel 5 dl hideg vízzel vagy csontlével, adj hozzá finomra vágott petrezselyem zöldjét, fehérborsot, gyömbért, sót.
Miután felforrt, lassan add hozzá a simára kevert tejfölt, s még egyszer forrald össze.
A zsemlét vágd apró kockákra és szárazon pirítsd aranysárgára.
Tálaláskor ezt tedd a leves tetejére, s szórd rá a reszelt sajtot is. Díszítésként használhatsz még petrezselyem vagy újhagyma zöldjét is.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Ilyet ettem a badacsonyi Liba vendéglőben.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2000.10.05. Utoljára frissítve: 2008.07.30.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 11:50:01 - 1.12)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez