Hozzávalók: |
Elkészítés: |
1-2 fej fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 2 zsemle, 5 dkg sajt, petrezselyem zöldje, őrölt fehérbors, őrölt gyömbér, só vagy ételízesítő |
A felolvasztott vajból és a lisztből készíts világos rántást, majd add hozzá a sóval péppé zúzott fokhagymát. Engedd fel 5 dl hideg vízzel vagy csontlével, adj hozzá finomra vágott petrezselyem zöldjét, fehérborsot, gyömbért, sót. Miután felforrt, lassan add hozzá a simára kevert tejfölt, s még egyszer forrald össze. A zsemlét vágd apró kockákra és szárazon pirítsd aranysárgára. Tálaláskor ezt tedd a leves tetejére, s szórd rá a reszelt sajtot is. Díszítésként használhatsz még petrezselyem vagy újhagyma zöldjét is. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |