recept: Húspástétom, Kifőzde
Húspástétom
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

20 dkg darált hús,
1 közepes fej vöröshagyma,
5 dkg vaj,
5 dkg étkezési margarin,
pirospaprika, ketchup, paprikakrém, mustár, bors, só


A hagyma felét apró kockára vágjuk, lesózzuk és állni hagyjuk.
A másik felét apróra vágva, kevés zsíron megfonnyasztjuk, majd a többször átdarált húst megsütjük rajta. Megborsozzuk, és fedő alatt addig pároljuk saját levében, míg teljesen megpuhul. A vizet lesütjük róla, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezután a húst összekeverjük a lesózott hagymával, a vajjal és margarinnal, ízlés szerint teszünk bele 1-2 kávéskanál mustárt, kis ketchupot és paprikakrémet, jól összekeverjük, és hűtőbe tesszük 2-3 órára.
Kempingezéskor húskonzervből (Jámbor Joki szerint vagdalt kígyó) készítjük; a konzervhúst villával összetörjük és összekeverjük az anyagokat.
Kenyérre kenve, paradicsommal, zöldpaprikával egyszerű, de kellemes, könnyű nyári reggelit vagy vacsorát adhatunk kosztosainknak.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: csülökpástétom
 sonkás pástétom
 töpörtyűkrém
 húspástétom
 tatárbifsztek

Forrás: Feleségem kreációja, a gyerekek nagy kedvence volt.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.10.19. Utoljára frissítve: 2008.10.19.
Utolsó megtekintés: több, mint 4 napja (2024-04-29 00:23:22 - 1.42)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez