Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
20 dkg darált hús, 1 közepes fej vöröshagyma, 5 dkg vaj, 5 dkg étkezési margarin, pirospaprika, ketchup, paprikakrém, mustár, bors, só |
A hagyma felét apró kockára vágjuk, lesózzuk és állni hagyjuk. A másik felét apróra vágva, kevés zsíron megfonnyasztjuk, majd a többször átdarált húst megsütjük rajta. Megborsozzuk, és fedő alatt addig pároljuk saját levében, míg teljesen megpuhul. A vizet lesütjük róla, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután a húst összekeverjük a lesózott hagymával, a vajjal és margarinnal, ízlés szerint teszünk bele 1-2 kávéskanál mustárt, kis ketchupot és paprikakrémet, jól összekeverjük, és hűtőbe tesszük 2-3 órára. Kempingezéskor húskonzervből (Jámbor Joki szerint vagdalt kígyó) készítjük; a konzervhúst villával összetörjük és összekeverjük az anyagokat. Kenyérre kenve, paradicsommal, zöldpaprikával egyszerű, de kellemes, könnyű nyári reggelit vagy vacsorát adhatunk kosztosainknak. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|