Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
6 tojás, 1 dl tej, só, és/vagy kiszitált ételízesítő |
Másnéven Royal-betét: Négy tojássárgáját két egész tojással, 1 dl tejjel és kevés sóval összekeverünk. Kivajazott porcelántálacskába öntjük, kb. fél cm magas legyen a szintje. A tálat vízfürdőbe állítva, lassan, gyenge forrás mellett kigőzöljük. Legyünk türelemmel, mert minél hevesebben gőzöljük, a tojás annál lukacsosabb lesz. Ha megkeményedett, a tálat hideg vízbe tesszük, és ha lehűlt, vékony, éles késsel kis kockákra vágva tesszük az erőlevesbe, vagy más húsleves-félékbe. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. FG - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése nem időigényes.
|