recept: Tojáskocsonya, Kifőzde
Tojáskocsonya
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

6 tojás,
1 dl tej,
só, és/vagy kiszitált ételízesítő



Másnéven Royal-betét:
Négy tojássárgáját két egész tojással, 1 dl tejjel és kevés sóval összekeverünk.
Kivajazott porcelántálacskába öntjük, kb. fél cm magas legyen a szintje. A tálat vízfürdőbe állítva, lassan, gyenge forrás mellett kigőzöljük. Legyünk türelemmel, mert minél hevesebben gőzöljük, a tojás annál lukacsosabb lesz.
Ha megkeményedett, a tálat hideg vízbe tesszük, és ha lehűlt, vékony, éles késsel kis kockákra vágva tesszük az erőlevesbe, vagy más húsleves-félékbe.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FG - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: erőleves
 lúdgége tészta
 daragaluska
 grízgaluska
 eperlevél

Forrás: Túrós Lukács receptje

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.07.30. Utoljára frissítve: 2009.03.17.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 21:05:18 - 1.99)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez