Hozzávalók: |
Elkészítés: |
20 dkg krumpli, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg zöldborsó, 1 alma, 1 fej lila hagyma, 4-5 csemege uborka, 1 dl majonéz, 2 dl tejföl, ételízesítő, mustár, őrölt bors, só, fél citrom reszelt héja és leve |
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, 1 cm-es kockára vágjuk és annyi ételízesítős vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni a következő sorrendben: sárgarépa, krumpli, zöldborsó. (Akkor tesszük a vízbe a következő zöldséget, ha félig megfőtt, ami már benne van.) Ha a zöldségek megfőttek, leszűrjük, langyosra hűtjük és összekeverjük az apró kockára vágott, lesózott hagymával, a kb. 1 cm-es kockára vágott almával és a szintén apró kockára vágott csemege uborkával. Ráöntjük a tejfölt és majonézt, elkeverjük, majd ízesítjük sóval, borssal, citomlével és citromhéjjal. Jól lehűtve tálaljuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |