recept: Franciasaláta, Kifőzde
Franciasaláta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

20 dkg krumpli,
20 dkg sárgarépa,
20 dkg zöldborsó,
1 alma,
1 fej lila hagyma,
4-5 csemege uborka,
1 dl majonéz,
2 dl tejföl,
ételízesítő, mustár, őrölt bors, só, fél citrom reszelt héja és leve



A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, 1 cm-es kockára vágjuk és annyi ételízesítős vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni a következő sorrendben: sárgarépa, krumpli, zöldborsó. (Akkor tesszük a vízbe a következő zöldséget, ha félig megfőtt, ami már benne van.)
Ha a zöldségek megfőttek, leszűrjük, langyosra hűtjük és összekeverjük az apró kockára vágott, lesózott hagymával, a kb. 1 cm-es kockára vágott almával és a szintén apró kockára vágott csemege uborkával.
Ráöntjük a tejfölt és majonézt, elkeverjük, majd ízesítjük sóval, borssal, citomlével és citromhéjjal.
Jól lehűtve tálaljuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Mi így készítjük.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2001.03.21. Utoljára frissítve: 2008.11.16.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 19:33:14 - 1.37)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez