recept: Csülökpástétom, Kifőzde
Csülökpástétom
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 füstölt első csülök,
1 fej vöröshagyma,
4-5 gerezd fokhagyma,
2 ek mustár,
5-10 dkg vaj,
őrölt bors




A csülköt megmosom, megtisztítom és csendesen főzöm kb. 2-3 órát, míg a csontot el tudom benne forgatni.
Ekkor kiveszem a főzőléből (amit félreteszek és felhasználok pl. babfőzelékhez), kiszedem belőle a csontot és felvágom, majd húsdarálón, a bőre nélkül ledarálom.
Összekeverem a finomra felkockázott hagymával, a pépesre tört fokhagymával, mustárral, némi törött borssal. Só nem kell bele. Ha túl száraz lenne, teszek bele a főzőlevéből 8-10 evőkanálnyit, ha még mindig száraz, vajat adok hozzá.
Friss, ropogós héjú félbarna kenyérre vagy pirítósra kenem, paprikával, paradicsommal, uborkával kínálom.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: töpörtyűkrém
 sonkás pástétom
 húsvéti galantin
 húspástétom
 tojáspástétom

Bodrogi Gyula adta az ötletet.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.06.07. Utoljára frissítve: 2009.06.07.
Utolsó megtekintés: több, mint 11 órája (2024-05-03 02:42:31 - 2.86)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez