recept: Túrógombóc, Kifőzde
Túrógombóc
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

80 dkg tehéntúró,
12 dkg búzadara (gríz),
4 tojás,
18 dkg zsemlemorzsa (prézli),
12 dkg zsír, 8 dkg vaj,
3 dl tejföl, porcukor



A túrót áttörjük, hozzákeverjük a darát, csipet sót, a tojások sárgáját és jól elkeverjük. Édesszájúak 3-5 evőkanál porcukrot is tehetnek hozzá.
Ezután a kemény habbá kevert tojásfehérjéket kanállal óvatosan elkeverjük a masszában, majd 50 percig pihentetjük.
Ezalatt a zsírban a zsemlemorzsát aranysárgára pirítjuk, majd kevés vajat adunk hozzá.
Ezután nagy edényben sós vizet forralunk, majd vizes kézzel a masszából 4-5 cm átmérőjű gombócokat formálunk és a vízbe téve, fedő alatt, 10-15 percig főzzük.
A gombócokat szűrőkanállal a morzsába szedjük ki és meghengergetjük. Nem túl hideg tejföllel, porcukorral meghintve, esetleg baracklekvárral tálaljuk.
Aki nem szereti a prézlit, kevés forró zsírban keverje el a tejfölt, és abban forgassa meg a gombócokat.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Gundel Károly receptje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.09.27. Utoljára frissítve: 2009.05.09.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:20:46 - 2.68)
Hozzászólások:

qw633Nemes Pálné (2013-01-06 16:33:00):
Még finomabb, ha 1 citrom reszelt héját is belekeverjük a masszába, valamint 1csomag vaníliás cukrot

Megjegyzés a recepthez