recept: Hortobágyi palacsinta, Kifőzde
Hortobágyi palacsinta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

12 palacsinta,
45 dkg darált borjúhús,
2 fej vöröshagyma,
3 dl tejföl,
só, liszt, pirospaprika,
A borjúhúst megdaráljuk, és az igen apróra vágott hagymával pörköltet készítünk belőle (lásd a lap alján a kapcsolódó anyagoknál).
Amíg a pörkölt fő, a palacsintákat megsütjük (ld. kapcsolódó anyagok).
Ha a hús megpuhult, lukacsos szűrőkanállal kiszedjük, hozzátesszük a lé egyharmadát, és a tejföl felével addig pároljuk, míg pépes nem lesz.
Ekkor arányosan elosztva megtöltjük vele a palacsintákat, és feltekerjük.
A többi pörköltlevet a maradék tejfölben simára kikevert 2 ek. liszttel behabarjuk, megforraljuk és átszűrve a sütőben megforrósított palacsintákra öntjük.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JL - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése időigényes.


Kapcsolódó anyagok: palacsinta
 pörkölt

Forrás: Gundel-recept - szó nincs benne kész pörköltről, amit ledarálunk!

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2001.03.21. Utoljára frissítve: 2009.05.29.
Utolsó megtekintés: több, mint 12 órája (2018-03-23 05:53:27 - 2.74)
Hozzászólások:

Lacipapa (2011-08-10 22:10:00):
Csak egy megjegyzés. A sztenderdnek elfogadott tankönyv csirkepaprikást ír tölteléknek, de az már igaz, hogy darálásról, említést sem tesz! Ezt csak a nevenincs, ujjabban elszaporodott "szakácskönyvek" említik mint lehetőséget. Én ha csírke, ha borjú, mert mindkettő nagyon fínom tud lenni, bizony vagdalom szép finomra a húst, s eszembe sem jutna, darálót előveni. Készítettem már sertés szüzből is, az volt otthon, meg a gyerekeim, s a kívánság, ami azonali. Az sem volt ép ehetetlen, sőt! Nagyon is finom, de a borjú hús az nem hazudik, még ha a sztenderd az mégiscsak csírke. Lacipapa.

Tibi (2015-10-03 16:48:00):
Szerintem a legfinomabb, igazi pörköltet készíteni csirkéből,vagy ki mit szeret,és azután összevágni vagy darálni. Finomabb és több szaftunk marad, ami nagyon fontos a mártáshoz,hogy bőségesen legyen,mert abból sosem elég. Üdv.

Megjegyzés a recepthez