Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||
12 palacsinta, 45 dkg darált borjúhús, 2 fej vöröshagyma, 3 dl tejföl, só, liszt, pirospaprika, |
A borjúhúst megdaráljuk, és az igen apróra vágott hagymával pörköltet készítünk belőle (lásd a lap alján a kapcsolódó anyagoknál). Amíg a pörkölt fő, a palacsintákat megsütjük (ld. kapcsolódó anyagok). Ha a hús megpuhult, lukacsos szűrőkanállal kiszedjük, hozzátesszük a lé egyharmadát, és a tejföl felével addig pároljuk, míg pépes nem lesz. Ekkor arányosan elosztva megtöltjük vele a palacsintákat, és feltekerjük. A többi pörköltlevet a maradék tejfölben simára kikevert 2 ek. liszttel behabarjuk, megforraljuk és átszűrve a sütőben megforrósított palacsintákra öntjük. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JL - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése időigényes.
|
Csak egy megjegyzés. A sztenderdnek elfogadott tankönyv csirkepaprikást ír tölteléknek, de az már igaz, hogy darálásról, említést sem tesz! Ezt csak a nevenincs, ujjabban elszaporodott "szakácskönyvek" említik mint lehetőséget. Én ha csírke, ha borjú, mert mindkettő nagyon fínom tud lenni, bizony vagdalom szép finomra a húst, s eszembe sem jutna, darálót előveni. Készítettem már sertés szüzből is, az volt otthon, meg a gyerekeim, s a kívánság, ami azonali. Az sem volt ép ehetetlen, sőt! Nagyon is finom, de a borjú hús az nem hazudik, még ha a sztenderd az mégiscsak csírke. Lacipapa.
Szerintem a legfinomabb, igazi pörköltet készíteni csirkéből,vagy ki mit szeret,és azután összevágni vagy darálni. Finomabb és több szaftunk marad, ami nagyon fontos a mártáshoz,hogy bőségesen legyen,mert abból sosem elég. Üdv.