Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
50 dkg krumpli, 2-3 fej vöröshagyma, 30-35 dkg száraz kockatészta, 5 dkg zsír, só, bors, pirospaprika |
A hagymát 0,5 cm-es kockákra vágom, pirosra sütöm. Megszórom pirospaprikával, és beletöröm a nagy kockára vágott, sós vízben puhára főtt krumplit. Megsózom, rendesen megborsozom (lényeges ízalkotó a bors!), és belekeverem a kifőtt tésztát is. Savanyú uborkával vagy csemege uborkával tálalom, esetleg tejföllel leöntve. A jól megpirított vöröshagyma és a bors adja meg az étel zamatát. Nem baj, ha több krumplit használunk hozzá, finomabb lesz. Anyám paprikáskrumplit csinált, megtörte és úgy tette bele a tésztát. Egyszer ki lehet próbálni ezt is ;-) Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|