recept: Ribizliszörp, Kifőzde
Ribizliszörp
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

3-5 kg ribizli,
3-5 kg cukor,
befőzési szalicil


Megtisztítjuk és megmossuk a ribizlit, kicsit összetörjük krumplitörővel, ugyanannyi súlyú cukorral összekeverjük és hűvös helyen pár órát pihenni hagyjuk.
Ezután leszűrjük, a levet üvegekbe töltjük, tetejére egy késhegynyi szalicilt tegyünk, és azonnal légmentesen lezárjuk.

A visszamaradt sűrűjét felhasználhatjuk pl. lekvárfőzéshez.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: ribizlibefőtt


Forrás: Réges-régi szakácskönyvből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.09.02. Utoljára frissítve: 2009.05.29.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 21:42:02 - 2.2)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez