3-5 kg ribizli,
3-5 kg cukor,
befőzési szalicil
|
Megtisztítjuk és megmossuk a ribizlit, kicsit összetörjük krumplitörővel, ugyanannyi súlyú cukorral összekeverjük és hűvös helyen pár órát pihenni hagyjuk. Ezután leszűrjük, a levet üvegekbe töltjük, tetejére egy késhegynyi szalicilt tegyünk, és azonnal légmentesen lezárjuk.
Mivel a szalicilt hisztérikus ultrazöldek nyomására betiltották, menjünk el a gyógyszertárba és vegyünk szalicilsavat. Ha nem kapható, vegyünk aszpirint és törjük porrá mozsárban (egy tabletta aszpirinban kétszer-háromszor annyi szalicilsav-származék van, mint amennyit befőzéskor egy üvegbe teszünk).
A visszamaradt sűrűjét felhasználhatjuk pl. lekvárfőzéshez.
Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.
JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|