Hozzávalók: |
Elkészítés: |
4-6 alma, vagy ennek megfelelő mennyiségű más gyümölcs, 6-8 szem szekfűszeg, 1-2 db. fahéj, fél citrom leve és reszelt héja, kristálycukor |
Legfinomabb almából, de készíthető sárga- vagy őszibarackból, szilvából, cseresznyéből stb. akár vegyesen is. A gyümölcsöt megmosom, ha kell, meghámozom, kimagozom, és mérettől függően félbe- vagy gerezdekre vágom, ha kicsi, egészben hagyom (pl. cseresznye). Beleteszem egy főzőedénybe kb. 1 liter vízzel és a citromlével. Beleteszem a fűszereket, ízlés szerint 8-16 kk. kristálycukrot és a citromhéjat. A vizet kiegészítem úgy, hogy bőven ellepje, és felteszem főni. Csak pár percig főzöm, amíg félig meg nem puhul, majd kihűtöm. Hidegen fogyasszuk, mint desszertet, de akár húsételekhez is adható savanyúság helyett (!), régen nagy divatja volt. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |
10L viz?
Eliza: ott kilóról van szó, nem darabról!
Természetesen nem 10 liter vízben főzök pár szem almát, bár... :-) De már ki js javítottam a receptben, köszi az észrevételt!
En pedig nem kukacoskodni akartam! :) Nagyon finom lett! Koszi!