Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||
30-40 dkg cékla salátából, 2 dl tejszín (lehet tejföl is, 1 evőkanálnyi liszt, cukor, só |
A céklát szedjük ki a levéből, s vágjuk apróra. 6 dl vízhez adjunk néhány kanálnyi céklalét, sót, cukrot, tegyük bele a céklát, és forraljuk fel. A liszttel és a tejszínnel készítsünk habarást, s sűrítsük be vele a levest. Még egyszer forraljuk össze, s hagyjuk kihűlni. Végül fedjük le, s a tálalásig - legalább fél óra hosszan - tartsuk a jégszekrényben. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|