recept: Céklaleves, Kifőzde
Céklaleves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

30-40 dkg cékla salátából,
2 dl tejszín (lehet tejföl is,
1 evőkanálnyi liszt,
cukor, só


A céklát szedjük ki a levéből, s vágjuk apróra. 6 dl vízhez adjunk néhány kanálnyi céklalét, sót, cukrot, tegyük bele a céklát, és forraljuk fel.
A liszttel és a tejszínnel készítsünk habarást, s sűrítsük be vele a levest. Még egyszer forraljuk össze, s hagyjuk kihűlni.
Végül fedjük le, s a tálalásig - legalább fél óra hosszan - tartsuk a jégszekrényben.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: céklasaláta
 rántás, habarás

Forrás: Internetes gyűjtés alapján módosítottam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.07.30. Utoljára frissítve: 2008.07.30.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 10:29:11 - 1.81)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez